Parker, Altın Peşinde programına başladığında 16 yaşındaydı. Bugün 26 yaşında bir yetişkin olan Parker’ın 10 milyon dolar değerinde servete sahip olduğu düşünülüyor.

parker schanabel

Parker’ın bu milyon dolarlık hayatı sizi yanıltmasın, kendisi düşündüğünüz gibi ihtişamlı bir hayat yaşamıyor.

parker schanabel

Kazandığı parayı yine işini geliştirmek için kullanıyor. Maxim dergisine verdiği bir röportajda, parasını lüks araba, ev ya da teknelere harcamadığını açıklamıştı.

parker schanabel

Altın Peşinde’nin ilk sezonlarında Parker’ı pek ekranda göremiyoruz. İdolü olarak gördüğü ve işi öğrendiği dedesi John, emekli olmaya karar verince Parker dedesinin görevini üstlendi.

parker schanabel

Dede John Schnabel, 96 yaşında hayatını kaybetti.

parker schanabel

Parker 1994 yılında dünyaya geldiğinde adına bir hesap açılarak burada üniversite parası biriktirildi. Parker, adına açılan bu hesabı üniversite için kullanmaktan vazgeçerek, madencilik işine yatırdı. Hayat okulunu tercih eden Parker, bu kararının karşılığını bol bol altın olarak geri aldı.

parker schanabel

Parker, bugüne kadar bulduğu en büyük altın parçasının 7 gram ağırlığında olduğunu açıkladı. 2017 yılında bu açıklamayı yapan Parker, bu parçanın 500 dolar değerinde olduğunu belirtmişti. 1980’li yıllarda dedesi John bu işe başladığında ise 115 gramı bulan parçalar çıkabiliyormuş.

parker schanabel

Parker bir süre Avustralyalı Ashley Youle ile birlikteydi. Ancak ikilinin ayrıldığı düşünülüyor.

parker schanabel

Parker şu sıralar köpeği Doze ile birlikte Alaska Yukon’da yeni altın sezonunu bekliyor.

parker schanabel

Altın sezonu bittiği sürelerde zaman zaman yeni macerelara da atılıyor. Bu maceralardan biri, yıllar önce  altın arayanların hikayesinden ilham alarak onların izinde 965 kilometrelik Klondike yolunu yürümek…

parker schanabel

 

Parker’ın bu zorlu yoldaki maceralarını buraya tıklayarak izleyebilirsin.